Hoge druk verneveling

Hoge druk verneveling met TS Ventilatoren

Onderzoek heeft uitgewezen dat vanaf een temperatuurniveau van 22°C een melkkoe een verminderde voeropname vertoond en daardoor lichaamsgewicht verliest. De melkproductie verminderd, en kan gedurende een langere periode beneden de normen blijven.

Hoog productieve melkkoeien zijn het meest gevoelig voor de gevolgen van hitte stress. De mate van hitte stress wordt bepaald door omgevingsfactoren zoals: lucht temperatuur, luchtvochtigheid, luchtsnelheid en blootstelling aan direct zonlicht. Standaard kunt u als veehouder ervoor zorgen dat er voldoende luchtcirculatie in uw stal is en voldoende vers drinkwater, maar vaak is dat niet genoeg om de hitte te verslaan!

Onderzoek heeft uitgewezen dat een hoge druk vernevelingssysteem in combinatie met voldoende schaduw en luchtbeweging een zeer positieve uitwerking heeft op de productie van uw melkvee tijdens de warme seizoenen. Het water verdampt in de lucht van de stal, voor het verdampen is warmte benodigd, deze warmte wordt weer aan de omgevingslucht onttrokken waardoor de stallucht afkoelt. De aanwezigheid van een ventilator in de buurt van de nozzles verhogen de snelheid van verdampen en verhogen de efficiëntie van het Koelingssysteem.

Onderzoeksresultaten tonen aan dat in koeienstallen met hoge druk vernevelingssystemen rondom de warme seizoenen een verhoogde melkproductie hebben. Over het algemeen worden de beste resultaten behaald bij de combinatie verneveling tezamen met ventilatoren.

Swaving-flyer-brochure-mockup-def

Download hier onze catalogus