Boxbedekking

Bij keuze van boxbedekking spelen verschillende factoren een rol:

 • ligcomfort
 • hygiëne
 • gevoel
 • levensduur

Swaving heeft een breed assortiment op het gebied van Boxbedekking.


Blistermat

Blistermat de mat die het zand vasthoudt.

 • stap 1
 • stap 2

Zeer geschikt voor diepstrooiselboxen en zandboxen om een vaste bodem onder de koe te creëeren. Het kan nu met Blistermat. Nadat het zand (leemhoudend 25 tot 30%) zich gezet heeft wordt het afgestrooid met laagje van 4 á 5cm strooisel of zand. Net als bij een matras moet de toplaag bijgehouden worden. Alleen wanneer de toplaag goed wordt bijgehouden is de werking van de Blistermat ideaal te noemen.

De Blistermat is een rastervormige mat met vierkante vlakken, deze vlakken zijn 8 en 11 cm diep. De vlakken worden gevuld met zand en afgedekt met een laagje strooisel (zaagsel, gehakseld stro of zand). De koeien liggen op de met zand gevulde mat gemaakt van veerkrachtig rubber. De koeien hebben wel het comfort van liggen op zand, maar kunnen door de vakken geen zand uit de boxen schrapen.

Voordelen van zand in combinatie met de Blistermat

De voordelen van zand in combinatie met de Blistermat zijn: het goed grip hebben bij het opstaan van de koe, de hygiëne, een comfortabel ligbed, een goede uitwisseling van lichaamswarmte en transpiratie vocht in een vorm waarin de arbeid die boxen per dag vragen tot een minimum wordt beperkt.

De Blistermat blijkt na 8 jaar pratijkervaring een succesvol product te zijn. De Blistermat is beschermd via een patent.


Snooker mat

Deze mat is een afgeleide van de blistermat, de mat is 4 cm dik. de werkwijze is gelijk: verankeren aan het boxdek en vullen met leemhoudend zand. Argumenten voor dierwelzijn: meer grip en beter reguleren van lichaamswarmte. Zorg voor schoon en voldoende strooisel. Het gebruik van de vaste fractie in ligboxen is goed te combineren met de Snooker mat. De achter en de voorrand zijn versterkt.

Aanbevolen om de mat te gebruiken in combinatie met een knieboom kering bijv 160 mm ronde PE-buis en een achterrand bijv. een 90 mm ronde buis PE.


Matrassen

Comfort Mat

 • Optimale dichtheid en zeer duurzaam Europees traagschuim zorgen voor een lange levensduur en een maximum aan comfort.
 • Verkrijgbaar in diktes van 40mm of 80 mm
 • Plastic vochtbarrière garandeert de integriteit van het schuim.
 • Schuim dat de druk verlicht zorgt voor een verbeterde circulatie.

De Comfort Mat is het ultieme schuimmatras op de markt. Het schuim van hoge kwaliteit vormt precies tot de contouren van de koe, waardoor zij uitstekende comfort en steun krijgt.

Pasture Mat CS

Pasture Mat HRC

 • Imiteert een natuurlijk stuk weiland
 • Optimale dichtheid en zeer duurzame Europees traagschuim als laag boven op het met rubberen kruimels gevulde matrasmemory zorgen voor een ongeëvenaard niveau van zachtheid en comfort.
 • Reduceert zweren dankzij stabiliteit waardoor de koe makkelijkop kan staan of neerzakken.
 • Makkelijk schoon te maken – Haast geen onderhoud nodig.

De PASTUREMAT, het meest toonaangevende product uit de sector, is de oplossing voor u – zoals het dat is voor meer dan 3 miljoen koeien wereldwijd.

Opties topcover

PROMAT’s gepatenteerde met natuurlijke rubber geïmpregneerde (HRC) en/of met een waslaag (CS) bedekte bovenkappen van polypropyleen zorgen voor een toonaangevende flexibiliteit en stabiliteit voor het staan; alle bescherming tegen vochtigheid door solide rubber zonder de gladheid of de neiging om te verdrogen en te barsten; dit alles gecombineerd met een makkelijk schoon te maken oppervlak, lange levensduur en ongeëvenaarde comfort voor uw koeien. Leverbaar in de diktes 20, 30 of 40 mm.


Swaving Wellness matras

Boxbedekking met duurzaam foam waarbij verschillende diktes mogelijk zijn en afgedekt met een versterkte rubberen topdoek.

Daarbij is te kiezen uit Topdoek standaard, Hamerslag topdoek of de Dunlosheet topdoek.

Noppenmat

Deze mat kenmerkt zich door zijn duurzaamheid, heeft een lange levensduur en is zeer vormvast. Makkelijk te installeren en te reinigen.

De noppen zorgen voor extra veerkracht, beter voor de gewrichten van uw vee. leverbaar op rol a 50 meter. De mat wordt met rvs strippen aan de vloer bevestigd.

 • Grootvee: Grote nop hoh 50mm; breedte 1.8meter en breedte 2 meter.
 • Jongvee: Kleine nop hoh 26mm; breedte 1.6 meter en 1.8 meter.

De Mayo – matras

Deze matras heeft een stevige toplaag geïntegreerd met het matras, wordt per box gelegd.


Swaving-flyer-brochure-mockup-def

Download hier onze catalogus