Swaving Refreshment System

Het Swaving Refreshment System geeft bij zomerdag een extra verfrissing voor uw veestapel en voorkomt uitdrogen van mest op de mestgang.

Het Swaving Refreshment System bestaat uit een drukleiding die met beugels boven het voerhek bevestigd worden. Op deze leiding wordt elke 3 meter een nozzel gemonteerd die voor een fijne waternevel zorgt. Via de leiding die boven het voerhek gemonteerd wordt verneveld het systeem water op de koeien die aan het voerhek staan te vreten. Het vernevelen van het water op de koeien geeft de koe direct een verkoeling door het koude water en daarnaast verhoog je de luchtvochtigheid in de stal waardoor het koeler aanvoelt.

Een tweede voordeel van het Swaving Refreshment System is dat het water boven de mestgang verneveld, en dat het bij zomerdag minder droog word. Hierdoor is het eenvoudiger voor een mest schuif of mestrobot om de mestgang goed schoon te schuiven.

Het Swaving Refreshment System werkt op een minimale druk van 3 bar, en wordt aangestuurd met een tijdklok die het systeem meerdere malen per uur een korte periode inschakelt. Ook is het mogelijk om de Swaving Refreshment System te koppelen aan een vochtmeter. Op deze manier kun je er voor zorgen dat de luchtvochtigheid in de stal en dus de verkoeling maximaal is.

Swaving-Refreshment-System