Energiezuinige ventilator

Met de vernieuwde ventilatoren van Swaving Stalinrichting bespaart u op de energie kosten. Deze vernieuwde ventilator heeft namelijk een motor die in plaats van 2,6 ampère slechts 1,5 ampère gebruikt. Dit geeft dus een besparing van 42% op het energie verbruik.

Een aangenaam stal klimaat draagt bij aan de gezondheid van het vee. Een investering in het stalklimaat door middel van ventilatoren verdient zich daardoor automatisch terug.

Vooral in de zomer is ventilatie belangrijk om hittestress te voorkomen. Bij temperaturen van 22 ºC merk je al dat een koe minder voer opneemt en minder melk gaat produceren. Andere voorkomende bijwerkingen van hittestress zijn vermindering van de vruchtbaarheid, toename van embryonaal verlies en meer gevallen van klinische mastitis. Met onze vernieuwde energie zuinige ventilator kunnen we voorkomen dat dieren hittestress krijgen door voldoende lucht circulatie in de stal te creëren.

Om voldoende lucht circulatie in de stal te krijgen is een minimale lucht verplaatsing van 2M/ s nodig. Met de vernieuwde ventilatoren die per ventilator 39.900m2 lucht per uur verplaatsen heb je gegarandeerd voldoende circulatie. De ventilator heeft een diameter van 1,30 meter en is aan te sluiten op zowel een transformator regelaar als een frequentie regelaar.

korfventilator2-2